NORA – TRENUTAK POBUNE – Ljetne noći Teatra EXIt

Ova predstava odvija se po principu „kazališta u kazalištu“, prateći proces proba na predstavi Nora – kuća lutaka prema originalnom dramskom djelu Henrika Ibsena. Na probama sudjeluju mladi redatelj Dražen s vrlo nadobudnim konceptom, mlada glumica Orhideja koja je tek primljena u ansambl kazališta, i njezin stariji kolega Hrvoje, dugogodišnji član ansambla koji igra Norinog muža Torvalda.

Dok Orhideja pokorno sluša redatelja, stariji i iskusniji Hrvoje pokušava ga usmjeriti da svoj rad s glumcima temelji na međusobnoj iskrenosti i povjerenju. Situacije se izmjenjuju, od komičnih do napetih, a razgovori iz laganih pošalica prelaze u oštre svađe. Odnos Torvalda i Nore Helmer postaje preslika odnosa redatelja i glumca – glumci ne razumiju redatelja, a redatelj ne čuje glumce – to je pitanje hoće li se on popraviti ili će netko od njih izaći iz predstave.

Uz to što nas podsjeća na radnju Ibsenove Nore kao jednog od najvažnijih djela u povijesti dramske književnosti, ova predstava nam prikazuje tijek kazališnih proba te postavlja važna pitanja o mjestu Nore, Ibsena i kazališta u današnjem svijetu.

Trajanje: 95 min

Tags:

Date

17 Jul 2019

Time

21:00 - 22:40

Local Time

  • Timezone: America/New_York
  • Date: 17 Jul 2019
  • Time: 15:00 - 16:40

More Info

Read More
MUO

Location

MUO
Muzej za umjetnost i obrt
10. LJETNE NOĆI TEATRA EXIT U MUO

Organizer

10. LJETNE NOĆI TEATRA EXIT U MUO
Website
https://teatarexit.hr
REGISTER
QR Code

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Your Rating:05

Thanks for submitting your comment!
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.